Už jste někdy zkusili mátovo-mandarinkový punč z čaje? Přečtěte si tipy na přípravu čaje. Krok po kroku vám popíšeme, jak si vychutnat Eilles Tee. Některé recepty obsahují ingredience, které byste zřejmě ve spojení s čajem nečekali. Spojení kvalitního čaje a třeba pepře vás okouzlí. Načerpejte inspiraci pro posunutí pití čaje na ještě vyšší stupeň zážitku.
PIKANTNÍ A OSVĚŽUJÍCI DRINK s čajem Eilles Pomeranč a zázvor
Eilles Tee v příchuti pomeranč a zázvor, granátové jablko, celý pomeranč, lístky máty nebo meduňky na ozdobu a kostky ledu. Zalijte porci čaje Eilles Tee Diamond pomeranč a zázvor cca 300 ml horké vody. Nechte louhovat a poté vychlaďte ❄️.
A pokud toužíte po sladké chuti, horký čaj si nejprve oslaďte - ideálně medem nebo třtinovým cukrem.
BRUSINKOVO POMERANČOVÝ PUNČ s čajem Eilles Vita Orange
Návod na brusinkovo-pomerančový punč s Eilles Tea Diamond® Vita Orange!
Ingredience pro 4 šálky po 400 ml:
4 pyramidové sáčky EILLES TEE Tea Diamond® Vita Orange
14 kardamomových tobolek
1 lžička černého pepře
400 ml čerstvého pomerančového džusu
1000 ml brusinkového nektaru
180 g sušených brusinek
90 g hnědého cukru
Postup:
Nejdříve rozdrťte kardamom a pepř a směs vložte do malého filtru. Společně s pomerančovým džusem, brusinkovým nektarem, brusinkami a cukrem dejte do hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni ohřívejte asi 5 minut.
Poté vypněte sporák, přidejte čaj EILLES TEE Tea Diamond® Vita Orange a nechte jej zhruba 10 minut louhovat. Vyjměte sáček s kořením i čajem a lahodný punč je připraven k servírování.
Už jste někdy zkusili mátovo-mandarinkový punč?
Po vyjmutí sáčku dolijte do čaje připravenou šťávu a dle potřeby zahřejte. Poté přidejte kousky mandarinky a citrón, dle svých preferencí doslaďte. Ihned podávejte.
HORKÝ JABLEČNÝ ČAJ EILLES
Budete potřebovat:
1 x čaj EILLESS TEE jablečný čaj
½ kyselého jablka
150 ml vody
100 ml bezinkové šťávy
1 hvězdička anýzu
1 lžička medu
Postup:
Z omytého jablka odstraňte jadřinec a dužinu nakrájejte na jemné plátky. Vodu, bezinkovou šťávu a badyán dejte do malého hrnce a 1 až 2 minuty povařte. Do vroucího nálevu přidejte čajový sáček a plátky jablka a nechte 5 až 10 minut louhovat. Poté vyjměte čajový sáček a anýz.
Nalijte čaj do sklenice a oslaďte ho medem. Může být i akátový. Doporučujem podávat horké.